Passa al contingut principal

UN TOTAL DE 10 ALUMNES DE L'IES SANTA MARGALIDA PARTICIPEN A LES BEQUES ERASMUS+

 


UN TOTAL DE 10 ALUMNES DE L'IES SANTA MARGALIDA PARTICIPEN A LES BEQUES ERASMUS+  

El departament de FP de Serveis Socioculturals i a la Comunitat (SSC) de l'IES Santa Margalida, ja fa 7 anys que participa a través d'un projecte en comú amb altres centres de les Illes Balears, de les beques Erasmus+. Erasmus+ és un programa de la Unió Europea en l'àmbit de l'educació, la formació, la joventut i l'esport que abasta el període 2014-2020. Es tracta d'un programa únic que te com a objectiu impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal dels joves, a més d'ajudar els sistemes d'educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que permetin dotar les persones de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

Tot i la situació de pandèmia causada per la COVID-19, durant l'actual curs 2020/21, i dins el projecte Erasmus + FP. Projecte EuroFP Balears IV (2018-1-ES01-KA102-049410) promogut per la DGFPFP (Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat), 6 alumnes del CFGM de TAPSD gaudeixen d'una beca Erasmus+ a Bolònia (Itàlia). Aquest any una alumna, realitza una estada de 3 mesos ErasmusPRO, és a dir tota la Formació en Centres de Treball (FCT) es durà a terme a Bolònia, concretament és Alba Bernabela Rojas Gual.  També 5 alumnes passaran 7 setmanes a la mateixa ciutat, són: Margalida Bauzà, Paula Xi Cañellas, Francisca Maria Capó Fuster, Neus Iglesias i Carla Mayol; per tal de fer una part de les seves pràctiques formatives en centres de treball, així com conèixer el funcionament dels serveis socials a Itàlia i també el sistema educatiu. 

Les nostres alumnes estan molt contentes de participar en una experiència com aquesta. Estan realitzant tots els preparatius,  i estan entusiasmades amb aquesta futura mobilitat a Itàlia.

Aquest any també continuen participant els alumnes de Formació professional bàsica (FPB) de Comerç de l’IES Santa Margalida.  Quatre alumnes participaran de les Beques Erasmus+.  Concretament 2 d'ells viatjaran a Catània (Sicilia) per fer part de la seva Formació en Centres de treball, durant 3 setmanes.  Els alumnes que  disfrutaran d’aquesta experiència són: Ionel Negru i Esteban Ortiz.  Durant el mes d'agost 2 companys seus també realitzaran unes pràctiques extracurriculars a la ciutat portuguesa d'Oporto, aquests alumnes seran: Maria Sastre i Joaquin Saavedra.  La participació a Erasmus+ dels alumnes de FPB és una experiència en la que el nostre centre ja ha participat i que enguany hem volgut ampliar, i que de moment, ha engrescat els alumnes participants.
Les 5 alumnes que gaudeixen de la Beca Erasmus + a Bolonya, durant 7 setmanes.
L’alumna Alba Bernabela Rojas, que està realitzant la seva Formació en Centres de Treball íntegrament amb el programa Erasmus + a Bolonya.  En un moment de les seves pràctiques a un centre amb persones amb diversitat funcional.
L’alumna Alba Rojas realitzant un taller de jardineria al centre de persones amb diversitat funcional.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Vídeo de promoció dels CFGM TAPSD i CFGS EI

 

Experiència Erasmus + CFGS Educació Infantil a l'Escoleta Il Castello de Catània (Sicília).